Blaser F-3

(La Realitat)


Com succeeix en moltes ocasions, la realitat supera la ficció. Si prenem com ficció tots els avantatges que presenta BLASER en el seu catàleg de presentació de la F-3, una vegada provada en competició la BLASER F-3 supera, amb escreix, totes les expectatives.

És cert que des que es dispara amb 24grs. en F.O. i amb 28grs. en F.O., la sensació de pegada de les escopetes ha disminuït, notablement, respecte a les càrregues superiors utilitzades anteriorment, però la F-3 ha aconseguit disminuir molt més aquesta molesta sensació al contar amb el centre de gravetat molt baix. S'aprecia encara més, per tractar-se d'una modalitat en la qual s'utilitzen cartutxos amb càrregues superiors, quan es dispara amb la F-3, en recorreguts de caça o en el compact-sporting.

Podria semblar que, tractant-se d'una escopeta tan còmoda en la seva pegada, fos una escopeta amb poc poder destructiu, doncs no, tot el contrari. A causa de la perfecta combinació entre recambra i "choc" es converteix en una escopeta que fulmina els plats, produint aquestes fumarades que tant agraden als tiradors i que tant augmenten la seva confiança.
Una altra de les agradables sensacions que produeix la F-3, és la gran velocitat d'arribada al plat, a causa de el seu perfecte equilibri, aconseguit amb la regulació del "Balancer", és una escopeta súper ràpida amb la qual, sense esforç, s'arriba al plat amb una facilitat difícil d'igualar.

AL principi pot semblar que el disparador és una mica dur, sobretot si es comprova en sec, però en foc real resulta inapreciable compensant aquesta sensació l'extraordinària rapidesa del disparador i la inexistència de temps morts en el mateix.
Un dels avantatges de les quals no parla el fabricant, en les seves especificacions, és el fet que els canons s'escalfen molt menys que els de qualsevol altra escopeta, durant les competicions realitzades en aquests mesos més calorosos hem pogut comprovar com els canons no arribaven a cremar mai, encara entrenant solament o amb dos tiradors més en l'esquadra. Aquest extrem és molt important doncs, a més de la incomoditat que produeix cremar-se les mans, evita les reverberacions del canó que tant molesten i que dificulten la visió de la sortida del plat.

Aquesta és la realitat de la BLASER F-3, una escopeta de competició amb tota l'extensió de la paraula, amb la qual s'aconseguiran grans resultats.

És cert que solament la utilitzi un tirador d'alt nivell i aconsegueixi èxits per a convèncer al públic, tots i en tots els esports ens movem per aquesta imatge que és la qual fa que l'esportista confiï en un o altre element esportiu, en aquest cas l'escopeta.

 

 

 


 
 
 
© Josep Bladas. Tots els drets reservats